Ai atins fundul sacului și nimic nu merge bine.


Îi povestești partenerului de viață. Acesta o ia personal și nu reușește sa te ajute. Te simți vinovat/ă că l-ai împovorat.


Mai ai multe de făcut, dar te simți epuizat/ă.
Suni un prieten. Acesta compară suferința ta cu a lui de parcă ar fi o competiție. Acum te simți invalidat/ă.


Te hotărăști să pierzi timpul și să te uiți la un serial. În schimb, încep să se strecoare amintiri dureroase și gânduri negative. Acum mintea ta este mai înspăimântătoare și mai confuză ca ultimul sezon din Stranger Things.
Suna familiar? Mulți dintre noi se plimbă cu o suferință de netrecut pe care nimeni nu o poate vedea.
Facem tot posibilul să ascundem asta de lume. Dar, în schimb, durerea noastră începe să se manifeste în izbucniri emoționale, relații tensionate, boli fizice etc. Cum începem să ne vindecăm? Cum putem schimba ciclul nesfârșit al haosului?
Psihologul este în prima linie de tratament pentru deblocare. Fie că treci printr-o tranziție majoră a vieții, te simți dezamăgit/ă, ai probleme în relație, te confrunți cu anxietate sau adicție – psihologul te poate ajuta.

Așadar, Iată câteva semne de luat în considerare ...


1.Obiceiurile tale alimentare și de dormit s-au schimbat, fie este prea mult, fie prea puțin. Oricare poate fi dăunător.


2.Nu te mai bucuri de lucruri ca înainte. Poate că nu mai ești atât de zen la cursul de yoga și începi să sari peste ele. Sau ceaiul de duminică nu iți oferă aceeași bucuria ca mai demult.


3.Emoțiile tale au scăpat de sub control. Te găsești plângând în baie la serviciu (mai mult decât de obicei)? Sau, în loc să murmuri doar niște înjurături la adresa șoferului care ți-a tăiat calea, chiar încerci să începi o ceartă cu el.


4.Ieșirile sociale sunt excluse. Nu vrei ca prietenii tăi să nu te mai invite la întâlniri, dar fiecare invitație este refuzată.


5.Obiceiurile nesănătoase devin problematice. Ne gândim automat la băutură și consumul de droguri atunci când vine vorba de adicții, dar acest lucru ar putea implica și cumpărături excesive, dietă excesivă, comportament riscant etc.


6.Relațiile tale nu sunt hrănite. Certuri cu partenerul tău. Urli la copilul tău. Ignori apelurile și mesajele prietenilor tăi.


7.S-a întâmplat ceva oribil. Ai experimentat o traumă care te-a zguduit. Un accident de mașină, o aventură, pierderea unei persoane dragi sau orice simțiți că este traumatizant - este o traumă.


8.Nu ești sigur/ă de cine ești. Înțelegându-ne mai bine pe noi înșine ne poate ajuta să rupem tiparele de comportament dezadaptative sau ne poate permite să ne acordăm mai multă bunăvoință.


9.Grupul tău de suport este diminuat sau inexistent. Toată lumea are nevoie de cineva cu care să vorbească și cu care să proceseze. Terapia este un loc minunat pentru a primi validarea și sprijinul pe care îl meriți.


10.Nimic altceva nu a ajutat. Ai încercat să faci mișcare. Ai încercat meditația. Ai încercat chiar să citești acea carte excentrică de dezvoltare personală pe care ți-a recomandat-o mătușa ta. Dar nimic nu pare să-ți ofere ușurare.
Dacă unele sau toate acestea sună cunoscut, atunci ar trebui să te gândești să găsești un psiholog.

Confesiunile unui psiholog
Cristina Caba

Caba Cristina - Cabinet Psihologic Individual - Psiholog Timișoara

Nu există niciun buton magic sau soluție de rezolvare rapidă atunci când vine vorba de schimbarea unor lucruri din trecut care au fost dificile, dar ceea ce putem face este să lucrăm împreună pentru a găsi confort și rezolvare în zonele dificile din viața ta și provocările la care trebuie să le faci față. Prin diverse tehnici și abordări de lungă durată cu rezultate dovedite, vom putea afla ce comportamente și / sau gânduri ar putea să te împiedice să trăiești o viață mai bună și să găsești sens în situațiile de zi cu zi...

Cristina Caba

Dacă dorești să discutăm mai multe, te invit să discutăm la telefon.
(Apăsând butonul de mai jos, de pe telefon mă poți suna direct!)