Viața este plină de presiuni; părinții jonglează adesea cu obligațiile de muncă, angajamentele financiare, problemele de sănătate și problemele familiei extinse, pe lângă îngrijirea copiilor lor. Cu tot stresul, lipsa de experiență și îndrumare, este ușor de văzut de ce mulți se luptă să le ofere copiilor lor dragoste necondiționată.
Părinții pot fi dezamăgiți de viața lor și își doresc mai bine pentru copiii lor. Un părinte poate fi stresat, epuizat și nu are resursele emoționale pentru a face față unui copil care nu cooperează.
Aceste condiții pot duce la o serie de lucruri - cel mai semnificativ, părinții care uneori spun lucruri care nu sunt frumoase pentru copiii lor. Oricine citește acest lucru, care este părinte, știe că a spune astfel de lucruri nu înseamnă că îți iubești copilul mai puțin, dar cuvintele îți pot face rău. Copiii sunt foarte impresionabili și iau lucrurile foarte la propriu, mai ales când le aud de nenumărate ori.
Copiii aceștia cresc adulți care joacă adesea aceleași benzi în cap. S-ar putea să ne întrebăm de ce ezităm să încercăm ceva nou, să nu avem încredere în anumite situații sau ne zbatem cu greutatea sau stresul. Nu este vina părinților noștri, dar vocile pe care le-am auzit crescând contribuie cu siguranță la vocile pe care le putem identifica astăzi în mintea noastră.
Părinții noștri au făcut, probabil, tot ce puteau face cu ceea ce aveau; majoritatea o fac. Dar acele voci și emoții persistente ne pot trage în jos dacă nu devenim conștienți de ele și lucrăm pentru a le schimba.
Începe prin a arunca o privire asupra a ceea ce îți spui despre tine, despre viața ta și despre circumstanțele tale. Îți amintește vreunul dintre mesajele pe care ți le repeți la ceva ce ar fi putut spune mama, tatăl, părintele adoptiv sau bunicii? Deși nu este un înlocuitor pentru terapie, în situațiile în care abuzul verbal a fost extrem sau în care părinții nu au fost întotdeauna de sprijin sau încurajatori, poți lua măsuri pentru a modifica acele voci și a deveni propriul tău părinte pozitiv, necondiționat. 

Rolul de părinte
Cristina Caba

Caba Cristina - Cabinet Psihologic Individual - Psiholog Timișoara

Nu există niciun buton magic sau soluție de rezolvare rapidă atunci când vine vorba de schimbarea unor lucruri din trecut care au fost dificile, dar ceea ce putem face este să lucrăm împreună pentru a găsi confort și rezolvare în zonele dificile din viața ta și provocările la care trebuie să le faci față. Prin diverse tehnici și abordări de lungă durată cu rezultate dovedite, vom putea afla ce comportamente și / sau gânduri ar putea să te împiedice să trăiești o viață mai bună și să găsești sens în situațiile de zi cu zi...

Cristina Caba

Dacă dorești să discutăm mai multe, te invit să discutăm la telefon.
(Apăsând butonul de mai jos, de pe telefon mă poți suna direct!)